PinksterSail Hellevoetsluis

Het jaarlijkse zeilweekend voor gaffelgetuigde zeilschepen in Hellevoetsluis tijdens Pinksteren. Op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2016 wordt dit unieke zeilevenement gehouden.

zondag 14 juni 2015

Uitslag PinksterSail 2015

De officiële uitslag van PinksterSail hadden jullie nog van ons te goed. Uiteraard weten jullie waar jullie geëindigd zijn na de zeiltocht en hoe de uitslag was van de T-shirt contest, maar hierbij toch de tijden van de zeiltocht. Opmerkelijk is eigenlijk dat de "Zeekot" uit groep 1, de 'kleinste' klasse, het snelste, heeft gezeild. Jij zou verwachten dat de grootste zeilschepen het snelst zijn. Maar ik denk dat zeilkunde hier een heel grote rol heeft gespeeld. Erg knap en dus een vernoeming waard.

De wedstrijd commissie heeft alles weer netjes verwerkt. De gegevens van het startschip de "Willem" worden in een computerprogramma gezet en vervolgens rolt er een eindstand uit.


"Willem" op zijn plek!
Gegevens verwerken van de "Willem" tot een mooi overzicht aan boord van de Linquenda II


Zoals gezegd, dus de "Zeekot" de snelste zeilboot van deze dag en dus ook winnaar in haar groep 1. Het verschil met nummer 2 was ongeveer 7,5 minuten. Tweede werd de "Schuimer" en derde de "Droncke-oort".


"Zeekot" winnaar groep 1, opperste concentratie aan boord en snelste overall!

In groep 2 won de "Windbreker". Het zeilschip met die mooie knalgele Spinnaker, elk jaar is het zeilschip weer wat 'verbeterd'. Vol enthousiasme wordt er dan verteld hoe het gemaakt is en hoe het moet werken en waarvoor, aldus de gepassioneerde zeilers en bezitters van dit fraaie zeilschip. Dit jaar was een gaffel-topzeil aangeschaft. Tweede werd de "HA10 Ventjager" en derde de "Onverdroten".

"Windbreker" winnaar groep 2, met zijn nieuwe gaffeltopzeil

De gele spinnaker van de "Windbreker"

In de grote klasse, groep 3, is het altijd een strijd tussen de giganten van PinksterSail. Met hun machtige zeilen, de grote witte snorren voor de boeg, de hardwerkende bemanning (als het goed is), het tactisch inzicht en natuurlijk de lol in het zeilen met deze machtige klassieke zeilschepen, imponeert vele mensen. Op de wal maken deze schepen de 'tongen' los van de bewonderaars, oud schippers, de beste stuurlui aan wal en natuurlijk genieters van het zeilen. Met het mooie weer was het schitterend om te zien, vanaf de kade, hoe deze schepen door het water kruisten. In deze groep werd de "Eben Haezer" eerste, voor de "Stormvogel" en de "Hoop op Zegen".


Geconcentreerde blikken op de "Eben Haezer", winnaars groep 3.

Het machtige grootzeil van de "Eben Haezer"

Winnend T-shirt
Dit jaar werd voor de 2de keer de Teus Renes bokaal uitgereikt. De Bemanning van de "UK 102" had een heel leuke opdracht verzonnen, die de deelnemende bemanning onder het zeilen van de zeiltocht moesten volbrengen. Elk deelnemend zeilschip kreeg een wit T-shirt en een zwarte stift. Op het T-shirt moest een karikatuur van de schipper gemaakt worden met op de achterzijde een toepasselijke tekst. Vele bijzondere T-shirts zijn gemaakt, echter die van het "Immetje" werd door de jury als meest origineel beschouwd. Zij ontvingen dus de Teus Renes Bokaal, met als opdracht voor volgend jaar een leuke opdracht te verzinnen voor de deelnemende zeilschepen. Harry Schotanus, samen met Mariska, eigenaren van dit mooie zeilscheepje, dacht ook aan witte T-shirts, maar dan meer in de trend van wet-T-shirts voor de schipperse......!? Wij zijn benieuwd waar zij volgend jaar mee komen.

"'Karikaturen" op een rijtje

De totale registratie van de gezeilde tijden vinden jullie hieronder. Kijk even of jouw directe concurrent het nou beter of slechter heeft gedaan, dan jij. En... wat kan ik volgend jaar verbeteren om nog beter te zeilen? Mooie praat voor in de kroeg of een lekker avondje met een borrel, glaasje wijn, wat Franse kaasjes e.d., met z'n allen aan dek van een mooi zeilschip.

Tot volgend jaar, PinksterSail 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten