PinksterSail Hellevoetsluis

Het jaarlijkse zeilweekend voor gaffelgetuigde zeilschepen in Hellevoetsluis tijdens Pinksteren. Op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2016 wordt dit unieke zeilevenement gehouden.

zondag 24 maart 2013

PinksterSail Hellevoetsluis


PinksterSail Hellevoetsluis is een grootschalig, maar uiterst sportief en sociaal zeilevenement voor platbodems en andere traditionele gaffelgetuigde schepen. Er wordt vanuit Hellevoetsluis gevaren in het pinksterweekend en de 'zeiltocht' maakt deel uit van de opening van het Hellevoetsluise watersportseizoen. Er doen 40 tot 60 historische schepen mee.
 
Voor het publiek biedt de vloot, afgemeerd aan de Westkade in de stad, een prachtige aanblik. Het evenement is uniek qua omvang en van belang voor de traditionele vloot in Zuid-Nederland. Ook dit jaar wordt het evenement georganiseerd door charter ondernemers Jan en Simone Ruitenga (http://www.klipperaak-linquenda.nl/). Tubes International uit Steenbergen is wederom sponsor van TubeSail 2013 en zorgt er zo voor dat niet alleen de deelname gratis is, maar ook dat de deelnemers van aankomst tot vertrek in de watten worden gelegd.
Op Pinksterzondag 19 mei start de vloot om 12.00 uur op het Haringvliet voor de vuurtoren en halen de deelnemende schepen en hun bemanning weer alles uit de kast om zo snel mogelijk de finishlijn te kruisen. De te varen baan ligt op het Haringvliet. Afhankelijk van weer en wind wordt een korte of langere baan rondom de Slijkplaat gevaren. De start en de finish liggen voor de vuurtoren van Hellevoetsluis, zodat ook het publiek aan de wal een goed zicht heeft op de race. De schepen varen rond 16.00 uur weer de haven binnen.
Ondanks dat er behoorlijk fanatiek gezeild wordt, is de opzet van dit sociale evenement nog altijd gezelligheid en saamhorigheid. ‘s Avonds worden schippers en hun bemanning door de sponsor uitgenodigd om te dineren. Na het diner worden de uitslagen bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. En dan...kan het slotfeest beginnen! Het zal dan nog lang 'onrustig' blijven in de haven van Hellevoetsluis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten