PinksterSail Hellevoetsluis

Het jaarlijkse zeilweekend voor gaffelgetuigde zeilschepen in Hellevoetsluis tijdens Pinksteren. Op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2016 wordt dit unieke zeilevenement gehouden.

woensdag 3 april 2013

Organisatie Comité PinksterSail 2013

Hierbij stellen wij ons even voor: het organisatie Comité van PinksterSail 2013.


Simone en Jan Ruitenga, bekend bij velen van jullie, organiseren al jaren dit gezellige zeilweekend tijdens de Pinksterdagen in Hellevoetsluis. Jan, de locale knuffelbeer, schipper op de Linquenda II, en regelaar. Simone, zijn vrouw en 'moederkloek' van PinksterSail, die de organisatie regelt en waakt over die organsiatie, als een....u raadt het al. Zij let op dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Tevens is zij ook nog eens druk bezig om haar gasten aan boord van de Linquenda II te verwennen met allerlei lekkers. Een beter duo kan PinksterSail niet hebben.
Francoise en Han van Veen, ook geen onbekenden in de 'wereld' van de platbodems en gaffelgetuigde zeilboten. Han, ex-schipper van de lemsteraak, 'Chantecler', zeilt nu vol passie in een tupperware bakkie, dat Soling ('Reynaerde') heet, en scheurt tijdens PinksterSail rond in zijn Grand Bank "Legend", om overzicht te houden over het veld en om gasten van de ene naar de andere boot te brengen. In de winterwedstrijden van Hellevoetsluis haalde hij met zijn bemanning regelmatig een 1ste plaats. Han is ook een 'fanatiek' zeiler in de Nederlek Regatta. Francoise, de gastvrouw ten top en handige regelaarster van allerlei 'kleine' dingetjes die een organisatie compleet maken, heeft dat sociale over zich, dat een organisatie nodig heeft. Weet overal een oplossing voor, is praktisch ingesteld. Altijd handig, zo iemand in de organisatie!

Dan de 5de persoon, een onbekende voor velen van jullie, omdat hij en zijn vrouw meer in de 'tupperware zeilwereld' rondscharrelen, in hun zeilboot "RAP". In 2012 werd hij samen met zijn zeilmaat kampioen in de Nederlek Regatta met een Centaur, dus hij kan wel een beetje zeilen.(www.nederlekregatta.blogspot.com) Hans van Gent, de goedlachse krullenbol, 'dandy', veruit de jongste van het stel, en af en toe een eigenwijze donder, zal de website en communicatie richting kranten e.d. voor zijn rekening nemen.

En...als jullie op- of aanmerkingen hebben op de website, dan horen wij dat graag. Hans heeft sommige foto's van het web gehaald van sites van deelnemers van de afgelopen jaren. Ik hoop dat jullie daar geen probleem mee hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten