PinksterSail Hellevoetsluis

Het jaarlijkse zeilweekend voor gaffelgetuigde zeilschepen in Hellevoetsluis tijdens Pinksteren. Op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2016 wordt dit unieke zeilevenement gehouden.

zondag 30 maart 2014

In herinnering: Teus Renes, jarenlang ruimhartig ondersteuner van PinksterSail.

In de nacht van vrijdag 28 maart op zaterdag 29 maart jl. is Teus Renes overleden. Wat heeft Teus allemaal voor ons betekend?

Teus was heel nauw betrokken bij PinksterSail. Bijna 10 jaar lang heeft hij het evenement ondersteund en heeft hij er voor gezorgd dat vele zeilers van klassieke gaffelgetuigde zeilschepen in het Pinksterweekend erg veel plezier konden beleven aan deze dagen. In eerste instantie zorgde hij via zijn bedrijf NAB ervoor dat de Bliksemrace gezeild kon worden. Jaren later werd het TubesSail.
Teus Renes (links) bij het palaver
Teus was een vervent zeiler o.a. op zijn eigen zeiljacht “Tortola”, hield van de wind in de zeilen, hield van de mensen die de zeilschepen bemande. Vele familieleden en vrienden werden uitgenodigd op de Liquenda II om ons gezellige evenement te ervaren. Hij deelde graag zijn plezier met anderen. Door zijn gulle bijdrage, is PinksterSail uitgegroeid tot wat het nu is: een zeiltocht op het Haringvliet en veel plezier in de haven van Hellevoetsluis tijdens het pinksterweekend. Dankzij Teus hebben wij het evenement in beeld kunnen brengen van heel Nederland.  
 
Wij zullen Teus herinneren als een zeer aimabele man, die erg betrokken was bij het evenement, die het belangrijk vond dat de zeilers het naar hun zin hadden, het moest een feest voor de deelnemers zijn.
Helaas kan Teus dus dit jaar niet meer bij ‘zijn’ PinksterSail aanwezig zijn. In gedachte zijn wij bij zijn vrouw, Diana, hun dochter en zoon. Uiteraard wensen wij zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van het verlies van Teus.

 
Organisatie-comité PinksterSail,
Simone en Jan Ruitenga
Francoise en Han van Veen
Hans van Gent

3 opmerkingen:

 1. Hello,

  My name is Alex Smith and I am a good friend of Teus Renes' sister Jannetje in Germany. I met Teus in 2008 and over a beer he told me about the Pinkstersail he sponsored. I have been following the Pinkstersail ever since!

  This March I was saddened to learn of Teus' passing. As a tribute to his life, I am putting a small digital keepsake together for his sister Jannetje.

  In this spirit, could you please tell me when Teus began his involvement with the Pinkstersail (along with the names and dates of his sponsoring companies). In addition, could you please include any pictures you might have of Teus during this time.

  My email address is: Alex Smith

  Thank you very kindly for your help with this.

  Sincerely yours,
  Alex.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Alex,
   I do not know the exact answers to your question. I had to find out for the dates etc. I will come back to it,

   Kind regards,
   Hans van Gent

   Verwijderen
 2. Unfortunately my email address did not register above so here it is again in text form:

  Alex Smith: myroots(at)gmx(dot)com  Sincerely yours,
  Alex.

  BeantwoordenVerwijderen