PinksterSail Hellevoetsluis

Het jaarlijkse zeilweekend voor gaffelgetuigde zeilschepen in Hellevoetsluis tijdens Pinksteren. Op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2016 wordt dit unieke zeilevenement gehouden.

donderdag 29 mei 2014

PinksterSail 2014 programma

Hè, hè, eindelijk hebben wij het (bijna) allemaal voor elkaar. Door allerlei verwikkelingen duurde alles wat langer dan wij eigenlijk wilden. Maar wij kunnen weer trots zijn op het programma.Velen hebben zich al opgegeven voor PinksterSail 2014. Heb jij dat nog niet gedaan, doe het dan snel via http://www.pinkstersail.blogspot.nl/. Aan de rechterkant staat een link voor het inschrijfformulier PinksterSail 2014

Even over het eten
Het eten tijdens PinksterSail 2014 wordt weer verzorgd door ons en zal plaatsvinden in het Droogdok. Gelukkkig hebben wij wel enkele kleinere sponsoren gevonden, maar kunnen wij dit jaar de 2 gratis etensbonnen niet uitdelen die Tubes altijd verzorgde. De kosten bedragen Eur 12,50 per volwassene en Eur 4,00 voor kinderen. 
 
Geef nauwkeurig aan met hoeveel personen jullie aan het eten deelnemen. Heb jij jezelf en jouw bemanning al opgegeven voor het eten, maar klopt het aantal nu niet meer, geef dat dan nog even door aan Simone Ruitenga via linquenda@zonnet.nl.
 
Uiteraard hebben wij na de zeiltocht weer een walprogramma waar iedere schipper met zijn bemanning aan deel kan nemen. Het beloofd weer een gezellig en sportief,.... en uiteraard op jouw lachspieren werkende activiteit te worden! Mee doen, dus!
(Foto van Schrijfbedrijf Evers & Van der Vaart)
 
Programma:
Qua tijdsindeling zal het er ongeveer zo uit gaan zien op zondag 8 juni a.s.:
* Palavertijd om 10.00 uur bij de Linquenda II op de kade! (vroeg op?)
* Begintijden zeiltocht worden vermeld op het palaver.
* Ongeveer 16.00 uur binnenkomen van de zeileschepen na de zeiltocht
* 17.30 uur walprogramma voor de deelnemende zeilschepen en hun bemanning!
 
Stel jouw team maar samen! Behendigheid, teamwork, survival-vaardigheden en een goede dosis humor zijn nodig!
 
* Vanaf 19.00 uur eten in het Droogdok.
* Tussen ongeveer 20.30 uur en 21.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.
Hangt ook een beetje af van hoelang wij eten.
Uiteraard wordt het daarna weer een gezellige boel met muziek, die trouwens al tijdens het eten te horen zal zijn.
 
Dit jaar zijn de T-shirts, die jullie krijgen, gesponsord door Apollo Maritieme  en All Safety Supply BV. Bekijk de T-shirts maar eens goed, als jullie ze uitgedeeld krijgen.
 
Eerst zeilschepen kijken en dan....
Dit jaar zijn er op zaterdag 7 juni a.s. activiteiten op de verdedigingswerken van Hellevoetsluis.
 
Batterij op de Penserdijk
Voorne in stelling schrijft:
Voor de vierde maal zetten wij de verdedigingswerken van Voorne in de schijnwerpers. Het wordt vast een geslaagde dag met veel bezoekers.

Op zaterdag 7 juni 2014, de zaterdag van het pinksterweekend, is er veel te doen wat te maken heeft met de militaire historie van Voorne.
Voorne heeft een rijke militaire historie. Reeds in de tijd van De Ruyter was men beducht voor aanvallen, waarbij men Voorne zag als ideale plek voor een vijand om een landing uit te voeren. Het eiland Voorne kon dan een gemakkelijk bruggenhoofd vormen voor een aanval op de Vesting Holland.

Al in 1813 werd de "Stelling van de monden der Maas en van het Haringvliet" gevormd om indringers te kunnen tegenhouden.
Voorne in stelling wordt mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers en de gemeente Hellevoetsluis.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten