PinksterSail Hellevoetsluis

Het jaarlijkse zeilweekend voor gaffelgetuigde zeilschepen in Hellevoetsluis tijdens Pinksteren. Op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2016 wordt dit unieke zeilevenement gehouden.

donderdag 21 mei 2015

Leuke wetenswaardigheden tijdens PinksterSail 2015: 'Voorne in Stelling' en broodjes bij het ontbijt!

Ons zeilevenement met ongeveer 50 deelnemende schepen met zo'n 200 bemanningsleden is al een happening op zich, maar er zijn een paar leuke wetenswaardigeheden. Zo is er, net als verleden jaar weer 'Voorne in Stelling'. Alle vestingwerken op Voorne, dus ook in Hellevoetsluis, zijn te bezichtigen. Dus als jij zaterdag aan komt in de haven van Hellevoetsluis en jij hebt nog trek in een lekkere wandeling met dit mooie weer, dan is een rondje over de stellingen van Voorne misschien een leuk alternatief. In de buurt van de haven zijn diverse mogelijkheden om te bekijken.

Daarnaast is het lekker wakker worden met verse broodjes aan het ontbijt, deze kunnen besteld worden voor zondag én maandag bij de Versmarkt in de Vesting.

Lees hieronder even verder.

'Voorne in Stelling'
Hellevoetsluis heeft een rijke historie, ondanks haar relatiefkazerne
korte bestaan van vier eeuwen. Als uitwateringskanaal van het polderwater in 1395 begonnen, is Hellevoetsluis uitgegroeid tot een belangrijke marinehaven van Holland met verdedigingswerken die uniek waren voor de lage landen. Van april tot en met oktober zijn er rondleidingen over de kustbatterij. Kijk voor meer informatie over rondleidingen en andere activiteiten onder bezoekersinformatie.
 
Op deze website kan jij alle info vinden:
 
Vesting Vers Markt
 

Vesting Vers Markt is een “mini” supermarkt waar u terecht kunt voor al uw dagelijkse boodschappen. U vindt ons in de historische vesting van Hellevoetsluis tegenover de havenmeester. Wij bakken meerdere malen per dag verse croissant’s, pistoletten, ciabatta’s en nog veel meer ander lekkers. Ons groot brood en gebak hebben wij van de plaatselijke warme bakker.
Dagelijks hebben wij het mooiste en lekkerste zomerfruit. Verder vindt u gekoelde dranken als wijn, bier en frisdranken in ons assortiment. Een lekker ijsje, koffie, thee… kortom, voor al uw dagelijkse boodschappen kunt u bij ons terecht.
Eén van onze specialiteiten zijn onze belegde broodjes en panini’s. Deze worden vers voor u bereid en kunt u ook bestellen via onze website. 
U vindt ons aan de Westkade 49.
U vindt een handig bestelformulier op http://www.vestingversmarkt.nl/
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten