PinksterSail Hellevoetsluis

Het jaarlijkse zeilweekend voor gaffelgetuigde zeilschepen in Hellevoetsluis tijdens Pinksteren. Op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2016 wordt dit unieke zeilevenement gehouden.

maandag 27 april 2015

PinksterSail goes back to the basics!Op 23 en 24 mei 2015, tijdens het Pinksterweekend, wordt weer de klassieke zeiltocht georganiseerd in Hellevoetsluis. Ongeveer 50 klassiek getuigde zeilschepen zullen Hellevoetsluis bezoeken om ruim 2 dagen de haven van Hellevoetsluis in een klassieke sfeer om te toveren. Dit jaar wordt dit zeil-evenement voor de 25ste keer georganiseerd door o.a. Simone en Jan Ruitenga, schippers op de Linquenda II,  www.klipperaak-linquenda.nl.

Om nog eens te proeven hoe dit zeilevenement begonnen is, gaan wij terug naar de basics. Zelf organiseren, zeilen, low budget, vele helpende handen, onderlinge vriendschappelijke sfeer, lekker naast de zeilschepen en veel lol, zullen de boventoon voeren.
Palaver om 10 uur op zondag 24 mei 2015
Op zaterdag 23 mei a.s. zullen de schepen zich verzamelen in de haven van Hellevoetsluis. De sfeer zal dan aan het einde van de dag en ’s avonds al aardig te proeven zijn. Op zondagochtend zal om 10.00 uur een palaver gehouden worden bij het zeilschip Linquenda II. Vervolgens zullen de schepen vertrekken voor de zeiltocht over het Haringvliet. Tijdens het palaver wordt verteld welke baan gezeild wordt en wat de creatieve opdracht is voor onderweg voor de Teus Renes Bokaal. Deze bokaal is verleden jaar in het leven geroepen, naar aanleiding van het overlijden van onze gulle ondersteuner en zeilliefhebber Teus Renes.

Zeiltocht op het Haringvliet
Bij terugkomst van de schepen, zo tussen 15.30 uur- 16.00 uur, zullen op de pier bij de vuurtoren aan de  Westkade, de feestelijke activiteiten langzaam aan opstarten. Om 17.30 uur worden de schippers met hun bemanning en genodigden verwacht in het Muziekcafé "Barbiertje". Vanaf ongeveer 18.00 uur zal er voor de schippers, de bemanningsleden en genodigden een barbecue worden opgeorganiseerd in muziekcafé "Barbiertje". De consumptiesbonnen zijn tot 22.00 uur eur 2,00. Daarna zal het gewone tarief gaan gelden voor de consumpties.
Helaas hebben wij dit jaar niet genoeg sponsoren om alle kosten te dekken. Vandaar dat wij dus inschrijfgeld willen heffen. Het inschrijfgeld voor zeilschepen tot 15 meter is eur 10,-. Voor schepen vanaf 15 meter is eur 20,-. Daarnaast kost de barbecue eur 7,50 per persoon (volwassenen en kinderen).
Omdat wij het zelf regelen en willen voorkomen dat er te weinig eten is,  graag bij inschrijven opgeven met hoeveel personen jij komt eten. Wijzigt het aantal mee-eters, geef dat dan ook door voor 20 mei a.s. via Linquenda2@gmail.com.

Graag ontmoeten wij jullie aan de kade van Hellevoetsluis op zaterdag 23 mei a.s. Via de website van PinksterSail, www.pinkstersail.blogspot.nl kunnen jullie inschrijven voor dit unieke klassieke zeilevenement in Hellevoetsluis (zie rechtsboven aan de webpagina).

 

PinksterSail: Hét begin van het zeilseizoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten